Petra Hönig
Video Tours

Din Professional fastighetsmäklare på The Costa Blanca

Fastigheter till salu i Lo Crispin

Fastigheter till salu i Lo Crispin

Spaniens centralbank lyfter fram den goda hälsan hos den spanska fastighetssektorn

Experter förutspår att 2017 kan stängas med totalt 525 000 transaktioner.

Fastighetsbranschen Spanien är i återhämtningsfasen. Detta har sägas av Spaniens centralbank i sin senaste rapport om den spanska ekonomin under tredje kvartalet 2017. Bostadsmarknaden går framåt på vägen för återhämtning. Det sticker ut när det gäller priser, köp och start av nya projekt för nybyggnation.

Bostadstransaktionerna visar en ökning sedan 2014. Speciellt år 2016 registrerades cirka 455 000 försäljningar. Det motsvarar en ökning med 14% under 2015. En ökning som huvudsakligen är baserad på segmentet second hand bostäder, medan nya bostadstransaktioner fortsätter i loppet av svaga nedgångar.

Stigande priser, men ändå långt från bostadsbubbelåren.

Kostnaden för bostäder minskade med 37% nominellt och med 45% i reala termer från toppnivån under tredje kvartalet 2007 till det lägsta av första kvartalet 2014. Efter detta fortsätter en trend att växa. Det finns förskott på 16% som inte går till samma åtgärd enligt den geografiska platsen.

Det ökar också hypotekslånet.

Bankinstitut erbjuder större finansieringsmöjligheter, som inte existerar under tidigare år. Men de granskar också alla förfrågningar med större försiktighet. I juli månad undertecknades antalet hypotekslån. Specifikt stod de hus som var registrerade i fastighetsrekorden 24.863, 32.9% högre än samma period 2016.

Petra Honig erbjuder dig bostäder till salu i Lo Crispin.

Ta en titt på vår egendomskatalog på Costa Blanca, där du hittar ett urval av oöverträffade hem i Ciudad Quesada, Villamartin, Orihuela Costa och Guardamar.

Vårt team av fastighetsmäklare talar flera språk, så vi kommer att kunna hjälpa dig med alla aspekter relaterade till försäljningen av ditt hem.

Från det ögonblick du kontaktar oss strävar vi efter att förstå dina preferenser för att ge dig de alternativ som bäst passar din budget och hjälper dig att maximera din investering. Vi är specialiserade på både återförsäljningsfastigheter och nybyggnation, av alla typer av budget, både inom områdena Costa Blanca och inlandet.

6 Okt 2017
© 2024 Petra Hönig ● Design: MediaelxLegalPrivacyCookiesWeb Map
WhatsApp