Petra Hönig
Video Tours

Din Professional fastighetsmäklare på The Costa Blanca

Fastigheter till salu i Quesada Costa Blanca

Fastigheter till salu i Quesada Costa Blanca

Utländsk köpare köper bostäder i Spanien på rekordnivåer år 2017

Bostadsköp av utlänningar mellan april och juni 2017 stod för 13% av den totala verksamheten, med cirka 15.600 bostäder

Antalet sålda bostäder i Spanien under det andra kvartalet 2017 uppgick till 141.582, 14,7% mer än under samma period 2016. Av alla dessa transaktioner, transaktioner av utländska invånare i Spanien växte 13,1 % till 23 007, vilket ger upp till 24 kvartaler uppåt. Totalt köpte utlänningar (invånare och utländska) 24 009 bostäder, 17 procent av totalt.

Trots den procentuella vikt underhåll av utländsk efterfrågan, som förekommer i en växande marknad i antal transaktioner, gör utländska efterfrågan verkligen ökar tydligt, kvar som en av de stora styrkorna med fastighetsmarknaden spanska

De brittiska fortsätter att leda köp och försäljning av bostäder.

I en fjärdedel inte sett sedan 2011, brittiska medborgare förblir mest intresserad av den spanska bostäder, med 14,9% av hushållen som köps av utlänningar, och bryta den negativa trenden som ägde rum under de senaste år och uppnådde rekordlåga i början av året, som markeras av resultatet av folkomröstningen för att lämna EU.

Medelhavsregionen, en av de regioner som lockar mer intresse bland utlänningar.

Liksom i det första kvartalet 2017, Canarias (37,22%), Baleares (28,37%) och Valencia (25,52%) står för den största bördan av operationer som utförs av utomstående, något som tar upprepade under de senaste fem åren. Under denna period är utvecklingen av regionen Murcia när det gäller försäljning och inköp till utlänningar betydande.

Petra Honig, fastighet till salu i Quesada, Costa Blanca.

Ta en titt på vår egendomskatalog på Costa Blanca, där du hittar ett urval av oöverträffade hem i Ciudad Quesada, Villamartin, Orihuela Costa och Guardamar.

Vårt team av fastighetsmäklare talar flera språk, så vi kommer att kunna hjälpa dig med alla aspekter relaterade till försäljningen av ditt hem.

Från det ögonblick du kontaktar oss strävar vi efter att förstå dina preferenser för att ge dig de alternativ som bäst passar din budget och hjälper dig att maximera din investering. Vi är specialiserade på både återförsäljningsfastigheter och nybyggnation, av alla typer av budget, både inom områdena Costa Blanca och inlandet.

11 Okt 2017
© 2024 Petra Hönig ● Design: MediaelxLegalPrivacyCookiesWeb Map
WhatsApp