Petra Hönig
Video Tours

Din Professional fastighetsmäklare på The Costa Blanca

Nybyggda lägenheter till salu i Villamartin

Nybyggda lägenheter till salu i Villamartin

Hur har lagen ändrats i Spanien för inköp av bostadshus med platta tak?

Att köpa en lägenhet är ett alternativ med många fans. Det är fortfarande en formel att ta hänsyn till när man letar efter ett hus med det sättet priset är billigt.

Lagen ändras dock 2016 och det är viktigt att komma ihåg några punkter. I den här artikeln säger vi dig så att du är välinformerad.

De levererade kvantiteterna är endast försäkrade när det finns en bygglov.

En av de viktiga punkterna att komma ihåg innan du köper lägenhet är att lagen om bygghantering (LOE) nu föreskriver att de kvantiteter som levereras till kontot endast kommer att försäkrad när bygglov har erhållits.

Om den här processen inte har formaliserats är det bättre att vi inte levererar pengar till någon utvecklare eller byggare, eftersom vi inte har garanterat avkastningen om det finns något bakslag. För att få tillstånd måste bolaget dessutom ha en försäkringsförsäkring med försäkringsbolag som är vederbörligen auktoriserade att driva i Spanien, så vi kan fråga om du har denna täckning.

Om det inte är så är det bättre att inte leverera något belopp. Enligt lagen kan arbetstillståndet också erhållas genom en solidaritetsgaranti utfärdad av vederbörligen auktoriserade kreditinstitut.

Kortaste fordringsperioden vid bristande efterlevnad.

En annan förändring som beaktar tiden för att hävda om byggaren eller byggaren bryter mot dem. Nu kommer det att finnas två år för att hålla garantisten ansvarig, medan det tidigare var en 15-årig period från det ögonblick som bristande efterlevnad inträffade. Detta är en av de mest kontroversiella lagändringarna, eftersom det är en anmärkningsvärd skillnad från vad som tidigare sagts. För kampanjer där arbetstillståndet har begärts efter den 1 januari 2016 kommer därför tidsfristen för att hävda att vara inte längre 15 år, men för två år.

Straff på upp till 25% för brott mot garantin.

En annan viktig aspekt att ta hänsyn till är att bristande efterlevnad av skyldigheten att tillhandahålla säkerhet leder till ett straff på upp till 25% av de belopp som ska försäkras. Allt detta inkluderar dessutom de överträdelser och påföljder som kan motsvara promotorns promotor eller konstruktör.

Ändringar i garantins upphävande.

En viktig förändring av LOE är reglering av annullering av garantin. Nu, förutom utfärdandet av intyg om bostad, med den första beläggningslicensen eller motsvarande dokument. Också med ackrediteringen av leverans av bostäder till köparen. Det vill säga när dessa villkor är uppfyllda, vägrar förvärvaren att ta emot bostäder.

Petra Hönig hjälper dig att hitta lägenheter i Villamartín.

Petra Honig har specialiserat sig på att sälja alla typer av bostäder i några av de mest eftertraktade områdena i Costa Blanca som Orihuela Costa, Ciudad Quesada Torrevieja, La Mata, Cabo Roig, Punta Prima, Mil Palmeras, bland annat.

Om vi är kända inom området som en av de mest tillförlitliga fastigheter i området är det för att vi behandlar våra kunder på samma sätt som vi skulle vilja tratasen oss. Våra värden är energi, smidighet, professionalism och expertrådgivning.

19 Okt 2017
© 2024 Petra Hönig ● Design: MediaelxLegalPrivacyCookiesWeb Map
WhatsApp