Petra Hönig
Video Tours

Din Professional fastighetsmäklare på The Costa Blanca

Villor till salu La Marquesa Golf Rojales

Villor till salu La Marquesa Golf Rojales

Vad är nytt i Spaniens nya hypotekslagen, som träder i kraft 2018

De prioriterade målen med denna reform är att uppmuntra fastränta hypotekskontrakt och stärka insynen.

Den nya lagen, som förväntas träda i kraft under första halvåret 2018, syftar till att ge konsumenterna en öppenhet och laglig säkerhet för bankerna.

Hans ankomst kommer att medföra förändringar för nuvarande hypotekslån, till exempel möjligheten att konvertera ett rörligt hypotekslån till fast eller mer försvar mot evictions. För nya lån kommer det också att innebära mindre provisioner och större kontroll av notarius publicus. Vi sammanfattar konsekvenserna i varje enskilt fall:

Främjande av fastränta inteckning.

Den nya lagen kommer att uppmuntra omvandlingen av hypotekslån som går från variabler (de flesta finns i Spanien) till fasta. Om du vill byta hypotekslån kommer den maximala avgiften för förtida återbetalning att vara 0,25% under de tre första åren. Från det tredje året kommer denna kommission att undertryckas.

Mer öppenhet

I propositionen fastställs att när en medborgare vill teckna ett hypotekskontrakt måste han med sju kalenderdagar i förväg få ett standardiserat informationsblad med kontraktets huvudegenskaper och en standardiserad en med varningar om de känsliga klausulerna som uppträder. Detta blad ska innehålla uppskattningar med olika möjliga scenarier.

Under de sju dagarna måste konsumenten gå till notaren efter eget val. Denna yrkesverksamma måste kontrollera att han har all obligatorisk information och löser eventuella tvivel om hypotekslånets innehåll och förekomsten av eventuellt missbrukande eller ogenomskinliga klausuler.

När den är informerad måste låntagaren underteckna en notarisk handling som kommer att vara fri för låntagaren, där han visar att han känner till all nödvändig information.

Tidig uppsägning

Standarden sänker förskottsbetalningen av lån. I hypotekslånen av variabel typ kommer de att ställas till 0,5% av det levererade beloppet under de tre första åren. 0,25% till femte året och noll efter.

När det gäller lån med fast ränta kommer de maximala procentsatserna att vara 4% av det belopp som uppstår om betalningen görs under de första 10 åren och 3% om den är senare. För närvarande finns det ingen rättslig gräns för fastränta lån.

Förbud mot att sälja länkade produkter.

Räkningen förbjuder banker att erbjuda produkter kopplade till inteckningar till försäljning. Det vill säga de fall där du bara kan komma i fråga om lånet om du köper andra produkter, till exempel hemförsäkring.

Petra Hönig ställer till ditt förfogande alla typer av villor till salu i La Marquesa Golf, Rojales.

Om du också har drömt om att köpa ett hem i Medelhavet, kontakta Petra Hönig. Vi är stolta över den avslappnade behandlingen vi ger våra kunder när de kommer till oss för fastighetsrådgivning. Vår professionella uppmärksamhet ger dem en fullständig kunskap om allt som behövs under inköpsprocessen, och även senare, om de önskar.

28 Nov 2017
© 2024 Petra Hönig ● Design: MediaelxLegalPrivacyCookiesWeb Map
WhatsApp