Petra Hönig
Video Tours

Din Professional fastighetsmäklare på The Costa Blanca

Hus till salu i Ciudad Quesada Costa Blanca

Hus till salu i Ciudad Quesada Costa Blanca

Snabbguide att köpa egendom i Costa Blanca

Nu är en bra tid att köpa fastighet i Spanien om du letar efter ett fritidshus eller planerar en permanent flytta hit för pension, till exempel. Ta en titt på denna guide, Petra Honig visar hur processen fungerar.

Att köpa fastighet i något land är alltid ett mycket stort beslut, och naturligtvis, en seriös satsning. Kreditkrisen tog ut sin rätt på Spanien. Men landet är nu återhämta sig och låga fastighetspriser är några av de faktorer som lockar utländska köpare till Spanien.

Till slutet av 2015, det genomsnittliga priset på ett hem förblev 28% under priserna i början av 2008, med priserna i trendigare turistområden så mycket som 70% under sin topp. Som sagt, marknaden visar tecken på liv, vilket innebär detta kan också vara ett bra tillfälle att investera i spanska fastigheter.

Oavsett eller dina skäl för att köpa, kommer du vill vara säker på att du göra massor av forskning och anställa pålitliga medel för att se till att du hittar den egenskap som du vill till bästa möjliga pris.

1. Tänk om varför du köper

Du kommer att leta efter olika saker beroende på om du köper fastighet som:

1. En investering.

Att köpa som en investering innebär att du kommer att leta efter fastigheter som ökar i värde och som kan ge hyresintäkter. Vanligtvis innebär det att du kommer att vara bäst av att köpa på semester hotspots som kuster och öar, eller i stora städer som Barcelona, Valencia och Madrid. Även land hem har ökat i värde på senare tid, kan investera i landet bli svårt eftersom det kan vara svårt att hitta folk att hantera din egendom.

2. Ett fritidshus.

I detta fall kommer du vill ha ett hem som är lätt att låsa och lämna. Du vill inte att tillbringa hela året behandlar ett hem som du tillbringar bara några veckor på. Lägenheter och villor i utvecklingen är i allmänhet det bästa alternativet för detta, eftersom de grunder kommer att vårdas och närvaron av grannar kommer att bidra till att hålla din egendom säker. Att köpa i populära turistområden kommer också att göra din egendom lättare att hyra om du vill tjäna inkomst när du inte använder den.

3. ett permanent hem.

Du kommer att vilja leta efter ett hem och region som passar din budget och ger livskvalitet du önskar när det gäller lokal infrastruktur, anläggningar och tillgänglighet. Så även om du längtar efter ett land hem, kan det inte vara rimligt om du också vill vara nära butiker och andra expats. Du kommer också måste ta hänsyn till lokala skolor om du har barn, och tillgång (TGV och flygplatser) om du vill resa eller underhålla gästerna.

2. Ta hänsyn till vad de olika regionerna i Spanien ger

Den region som är rätt för dig är ett subjektivt beslut. Det bästa sättet att begränsa där du kanske vill leva är genom att forska olika områden uttömmande. Använda Internet, tidningar och böcker med anknytning till inköp av bostäder i Spanien. Var noga med att forskning:

-Den Fastighetsmarknaden i området. Om du köper som en investering, kommer du vill undvika områden med sjunkande värden.

-Den Typ av vardagslivet i området.

-De Nackdelar och risker i det området. Är det isolerade? Är skatter relativt hög jämfört med andra områden? Är det tillräckligt utvecklade för din smak?

3. Hitta en lämplig fastighet för dig

I detta skede är det obligatoriskt att fastställa hur mycket du har råd. Försök att få ekonomin i ordning och undersöka en inteckning du behöver göra detta i förväg så att du kan agera snabbt när du hittar den egendom som du vill.

4. Besök Egenskaper du är intresserad av

Du kommer att vilja besöka fastigheten för att se till att du gillar både hemmet och det område där den är belägen. Det är en bra idé att besöka din blivande område på vintern, liksom sommaren. Vädret är ofta lite kallare och städerna en mycket tystare än du förväntar dig, och detta ger dig en chans att bekanta dig med alla säsongsmässiga skillnader. Under vintermånaderna kan du också att mäklarna har mer tid för dig och leverantörer kan vara villiga att acceptera något lägre anbud.

5. Leta efter information om inköpsprocessen i Spanien

När du har hittat din bostad börjar köpprocessen med en reservation avtal. Detta är ett avtal som fryser inköpspriset och tar egendom från marknaden för vanligtvis 30 dagar på betalning av en avgift mellan € 3000 och € 12.000. Depositionen hålls vanligtvis av din advokat eller din agent i en klient eller spärrade kontot.

Inom 10 dagar efter undertecknandet av bokningsavtalet, full privata köpekontraktet (contrato de arras) undertecknas mellan köparen och säljaren. Detta liknar utbyta kontrakt i Storbritannien köpprocessen. Inom denna tid din advokat ska fylla alla sökningar på fastigheten - bekräftar att säljaren äger fastigheten säljs, det finns inga inteckningar eller avgifter och att bygglov är i ordning.

När båda parter underteckna huvudavtalet, är det bindande. Arras kontrakt eller full privat kontrakt kräver vanligen 10 till 20 procent deposition som ska betalas. Köparen har då åtagit sig att betala återstoden av priset, och säljaren (när pengarna har betalats) måste överföra äganderätten till köparen.

Om säljaren drar sig ur affären måste han återvända dubbla beloppet av fyndigheten mottagits som kompensation. Om köparen drar sig ur han kommer att förlora depositionen.

Fastighetsförsäljningen formellt avslutad när lagfart ( "Escritura de Compraventa") undertecknas innan en offentlig tjänsteman som kallas en offentlig notarie eller Notario. Detta kommer att ske på deras kontor och åtföljas av det överenskomna slutbetalning och alla relevanta punktskatter. Escritura presenteras sedan av notarien till fastighetsregistret för registrering och fastigheten överförs till den nya ägaren. Slutlig regi av titel gärning kan ta flera månader .;

Med en ny-build egendom, kan naturligtvis slutförande ta mycket längre tid, och betalningarna delas över skeden av byggprocessen, och utvecklaren bör ge bankgarantier mot varje betalning. Detta skyddar dina betalningar i händelse av utvecklaren inte kompletterar fastigheten eller går i konkurs.

Petra Honig hjälper du köper ditt hus i Costa Blanca.

Med mer än 25 års erfarenhet av fastighetsmarknaden både i Storbritannien och Spanien Petra Honig är helt medveten om hur stort ett steg att köpa ett hem, särskilt någonstans som Spanien. Ingen kommer att hjälpa dig gillar oss.

På denna webbplats hittar du det senaste och finaste urvalet av återförsäljning och nybyggda fastigheter. Dessutom har vi en portfölj av exklusiva fastigheter som omfattar alla typer av fastigheter såsom villor, radhus, bungalows, villor, lägenheter, golf hem och lyxiga bostäder tillgängliga endast från Petra Hönig.

26 Mai 2016
© 2024 Petra Hönig ● Design: MediaelxLegalPrivacyCookiesWeb Map
WhatsApp