Petra Hönig
Video Tours

Din Professional fastighetsmäklare på The Costa Blanca

Radhus till salu Ciudad Quesada Alicante

Radhus till salu Ciudad Quesada Alicante

All information du behöver om energicertifikat

Ett energicertifikat (EPC) är ett intyg som visar energiklass av en byggnad. Den utgör en del av "om byggnaders energiprestanda direktivet (EPBD).

Vad är ett energicertifikat?

Energicertifikat eller som de är korrekt kallas, Certificado de Eficiencia Energética (CEE), är dokument som visar hur energieffektiva hemmet visas som en rating från A till G. Ungefär som klistermärken som du ser på saker såsom kylskåp och frys , tvättmaskiner och luftkonditioneringsanläggningar, ger fastigheten standard energi- och koldioxidemissionseffektivitet klass från "A" till "G", där A är den mest effektiva och "G" är den minst effektiva.

Vem behöver ett energicertifikat i Spanien?

Varje inhemsk egendom till försäljning eller uthyrning måste ha ett energicertifikat, inklusive sådana som för närvarande hyrs ut eller till salu.

Kommer jag att kunna hyra ut eller sälja mitt hus utan en EPC i Spanien?

Nej, du kommer att krävas av kungligt dekret att presentera ditt Energy Performance Certificate när din fastighet är till salu eller hyra. När du säljer ditt hus notarien kommer att behöva det ursprungliga certifikatet och när du hyr huset hyresgästen måste få en kopia av certifikatet.

Vem kan utfärda energicertifikatet i Spanien?

Endast certifierade och registrerade bedömare kunna utfärda intyget.

Hur kan jag få ett energicertifikat för min egendom?

Det bästa sättet är att prata med din fastighetsmäklare som säljer din bostad för dig som han skulle kunna ordna detta åt dig.

Hur mycket kostar en EPC kostnad i Spanien?

Kostnaden beror på storleken på din fastighet.

Vem ska betala för energicertifikatet?

Ytterst fastighetsägaren kommer att få betala för certifikatet.

Vad händer om jag får ett lågt betyg på min EPC?

Tillsammans med ditt certifikat kommer du att få en rapport som ger råd om hur man kan förbättra din egenskaper energiklass. Rapporten kommer att rekommendera kostnadseffektiva åtgärder som kan vidtas för att förbättra energiklass av fastigheten. Det kommer också att innehålla information om betyg som skulle kunna uppnås om alla rekommendationer genomfördes.

Hur är betyget på min EPC i Spanien fungerade?

En energi bedömare kommer att besöka din egendom och göra mätningar och inspelningar från saker som din luftkonditionering, ditt varmvattensystem, typ av fönster monterade, typ av isolering, typ av konstruktion etc. avläsningarna kommer sedan föras in på linje i en av regeringar godkända program som kommer att generera rating för din fastighet ger det energieffektivitet och miljöpåverkan. Programmen som används är densamma för alla egenskaper så en potentiell köpare eller hyresgästen kommer att kunna se de beräknade energikostnader för varje egenskap visas.

Behöver jag en EPC om jag bara hyra mitt fastigheten ut för semester låter?

Ja du fortfarande behöver en även om du bara hyra fastigheten ut för semester låter.

Vad händer om jag hyr min egendom ut genom en agent?

Antingen du eller din agent kommer att behöva få ett certifikat för din fastighet. En agent kommer inte juridiskt tillåtet att erbjuda din bostad för uthyrning eller försäljning utan ett certifikat.

Hur lång tid tar energicertifikatet varar i Spanien?

Certifikatet varar i 10 år.

Vad händer om jag ändrar min egendom i Spanien?

Du kan ha din egendom re bedöms när som helst under perioden certifikatet är giltigt.

Kan jag få problem om jag inte får en EPC?

Regeringen har sagt att de kommer att bötfälla alla befintliga husägare som har en fastighet till salu eller hyra som inte har en "EPC" inom den tilldelade tiden.

Petra Hönig, alla typer av hus till salu i Ciudad Quesada.

Om du letar efter fastighet nära magnifika golfbanor och de bästa stränderna i Medelhavskusten, i området Ciudad Quesada, har du kommit rätt. I Petra Hönig vi syftar att få dig enkelt egendom dina drömmar här. Det är anledningen till att du hittar på vår hemsida den senaste och finaste urvalet av återförsäljning, nybyggnation och även exklusiva egenskaper som vi bara kan erbjuda dig.

28 Jul 2016
© 2024 Petra Hönig ● Design: MediaelxLegalPrivacyCookiesWeb Map
WhatsApp