Petra Hönig
Video Tours

Din Professional fastighetsmäklare på The Costa Blanca

Ciudad Quesada fastighetsmäklare

Ciudad Quesada fastighetsmäklare

Rise på spanska huspriserna Moderaterna till 3,9% i Q2

Enligt de senaste husprisindex uppgifter från den nationella statistikinstitutet, priset på bostäder i Spanien ökade med 3,9% jämfört med föregående år under andra kvartalet,

Dessa data är nästan två och en halv poäng mindre än 6,3% jämfört med föregående år ökning registreras i det första kvartalet. Denna senaste ökningen representerar den nionde kvartalet i rad där bostadspriserna har registrerat positiva år till år priser.

När det gäller vilken typ av bostad, nya bostadspriserna ökade med 8,4% jämfört med det andra kvartalet 2015, vilket är mer än två procentenheter högre än ökningen registrerades under föregående kvartal (+ 6,1%), medan priset på andra sidan bostäder ökade med 3,2% jämfört med föregående år under andra kvartalet, vilket är mer än tre punkter lägre än den förskottsbetalning registreras i första kvartalet, + 6,4%.

Två på varandra följande kvartal stigande

Kvartal till kvartal (andra kvartalet jämfört med första kvartalet 2016), bostadspriserna i Spanien ökade med 1,8%, ackumulera två kvartal i rad stiger.

Mellan april och juni priset på nya bostäder ökade med 3,7% jämfört med föregående kvartal, och är 1,1 procentenheter högre än ökningen registrerats under det första kvartalet. Begagnade bostadspriserna steg med 1,5% mätt från kvartal till kvartal, jämfört med en ökning på 1,3% registrerats under föregående kvartal.

HPI publicerats av National Statistics Institute är förenlig med kraven i Eurostats och kompletterar uppgifter som publicerats på kvartalsbasis av ministeriet för utveckling. Bland dess mål är att fungera som en del av jämförelse mellan EU: s medlemsstater när det gäller bostadspriserna.

Petra Honig är din fastighetsmäklare i Ciudad Quesada.

Ta en stund att bläddra igenom vårt unika sortiment av fastigheter, där du hittar den senaste och finaste urvalet av fastigheter i och runt Guardamar, Quesada, Villa och Orihuela Costa.

Vår erfarna flerspråkiga personal baserad på vårt huvudkontor i Ciudad Quesada på Costa Blanca kommer att kunna hjälpa dig med varje aspekt av din spanska fastighet köp.

I Petra Honig, från din första kontakt med oss vi kommer att sträva efter att identifiera dina behov och ge dig relevanta alternativ som faller inom din budget och kommer att hjälpa dig att hitta det bästa värdet för dina pengar som är tillgängliga när man köper en spansk egendom. Vi är specialiserade på både Följe och helt nya bostäder, som passar alla budgetar, både vid kusten i Costa Blanca och vidare i land.

8 Sep 2016
© 2024 Petra Hönig ● Design: MediaelxLegalPrivacyCookiesWeb Map
WhatsApp