Petra Hönig
Video Tours

Din Professional fastighetsmäklare på The Costa Blanca

Cabo Roig Fastigheter till salu

Cabo Roig Fastigheter till salu

Vilka är kraven för att köpa bostäder i Spanien

Spanien har blivit en av de mest attraktiva länder för utländska bostadsköpare. Det är vanligt att många av dem tvivlar om vad som behövs för att framgångsrikt slutföra processen.

Att köpa ett hem i ett land som inte är vår är alltid komplicerat. Även om processen för att köpa verkar, är det inte alltid samma. Det finns rutiner och protokoll som varierar från land till land samt dokumentation eller krav. I det här inlägget lista du aspekter du behöver för ditt hem köp i Spanien om du är en utlänning.

Har identifieringsnummer (NIE)

Den så kallade främmande identifikationsnummer (NIE) är inget annat än ett personnummer som utlänningar som vill investera i bostäder i Spanien måste ansöka, eftersom det har identifiering särskilda förfaranden inom den offentliga förvaltningen. Tillämpningen av utländsk identifikationsnummer är kopplat till laglig vistelse i landet, så att de uppehåller sig olagligt inte kan begära detta identifieringsnummer.

Det kan erhållas personligen eller genom ombud på polisstationer.

Öppna ett bankkonto i Spanien.

Det är inte obligatoriskt att hålla ett bankkonto i Spanien, men rekommenderas. Alla skatter och kostnader förknippade med att köpa ett hem måste betalas i Spanien och det faktum att ha ett bankkonto gör processen mycket enklare.

Betala skatt.

Att köpa ett hem, antingen med en inteckning eller inte, är inte bara att betala priset, det finns ett antal av tillsatta kostnader och skatt på försäljningstransaktionen vi måste hålla i minnet, om vi inte tar en bra skrämma.

De viktigaste skatter som omfattas av försäljning är:

  • Överföringen skatt: gäller endast köp av fastigheter till salu (återförsäljning) och betalas efter undertecknandet av handlingen.
  • Skatte stämpelskatt: Denna skatt tas ut endast köpa nya bostäder, inte andrahands.
  • moms: inköp av nya bostäder är föremål för betalning av mervärdesskatt (moms). Skatten för närvarande in är 10% av priset.
  • Petra Honig erbjuder i Cabo Roig egendom till salu.

    Kolla in vårt sortiment av fastigheter i Orihuela Costa och Costa Blanca, där du hittar ett urval av bostäder som saknar motstycke i Cabo Roig, Ciudad Quesada, Villamartin, Torrevieja och Guardamar.

    Vårt team av fastighetsmäklare talar flera språk, så vi kommer att kunna hjälpa dig med någon aspekt i samband med försäljningen av ditt hem.

    Från det ögonblick då du komma i kontakt med oss, vi strävar efter att förstå dina preferenser för att ge de alternativ som bäst passar din budget och hjälpa dig att maximera din investering. Vi är specialiserade på både begagnade hus och nybyggnation, alla typer av budgeten, både i områden på Costa Blanca och inlandet.

    15 Dez 2016
    © 2024 Petra Hönig ● Design: MediaelxLegalPrivacyCookiesWeb Map
    WhatsApp