Petra Hönig
Video Tours

Din Professional fastighetsmäklare på The Costa Blanca

Fastighetsmäklare Quesada Spanie

Fastighetsmäklare Quesada Spanie

Utländska köpare driver marknaden för fritidshus

Efterfrågan semester bostäder växer ut igen efter ett decennium av kris

Marknaden för fritidshus växer ut igen. Ett decennium efter hans krasch, på ökning kustens försäljning på en tvåsiffrig takt drivs främst av utlänningar, som i 2016 gjorde 13,7% av alla inköp. I provinser som Alicante kom att anta ens hälften.

Och detta trots inköp av brittiska, stora kunder, förlorade ånga under året med devalveringen av pundet. Men återhämtningen är på stadsdelar. Provinserna med mer lager från tiden för bubblan och som är beroende av inhemsk turism fortfarande släpar efter. Men i andra igen och har kranar för att rymma fler utlänningar som vill ha sitt andra hem i Spanien.

Den Brexit känns.

Britterna är de första utländska bostadsköpare i Spanien. Förra året förvärvade 10,552 bostäder, 13,74% av inköp av utländska kunder, enligt Association of registratorer. Det motsvarar 6% mer än förra året, men registrarer varnar för att brittiska inköp har fyra kvartal ner och förlora vikt. Konsekvenserna av 'Brexit' och särskilt när det gäller beteendet hos sin valuta, håller på att noteras, pekar i sin senaste kvartalsrapport.

Brittisk efterfrågan har sjunkit med ca 28%, främst på grund av devalveringen av pundet. Med tiden har funnit sambandet mellan växelkurs och försäljning. Källor inom industrin säger bekräfta och har inneburit att justera priserna.

Den utländska köpare tillbaka för att stanna.

Spanien levde under tiden för fastighetsbubblan en viss boom i fritidshus, i synnerhet på Medelhavskusten. Ankomsten av lågkonjunkturen och jobbförluster utplånade i ett svep den inhemska efterfrågan, medan utländska gick därifrån efter att ha sett kollapsen av priser och rättsosäkerhet orsakas av flera fall av korruption.

Nu när köparen har återvänt. Enligt Association of registratorer förra året 55,512 utlänningar köpte hem i Spanien. Det motsvarar en ökning med 18,8% jämfört med föregående år och 13,74% av all försäljning gjordes, en av de största andelarna av historiska serier.

Petra Hönig, Quesada egendom i Spanien.

Kolla in vårt sortiment av fastigheter i Costa Blanca, där du hittar ett urval av bostäder saknar motstycke i Los Montesinos, Torrevieja, Ciudad Quesada, Villamartin, Orihuela Costa och Guardamar.

Vårt team av fastighetsmäklare talar flera språk, så vi kommer att kunna hjälpa dig med någon aspekt i samband med försäljningen av ditt hem.

Från det ögonblick då du komma i kontakt med oss, vi strävar efter att förstå dina inställningar för att ge de alternativ som bäst passar din budget och hjälpa dig att maximera din investering. Vi är specialiserade på både återförsäljning fastigheter och nybyggnation, alla typer av budgeten, både i de områden i Costa Blanca och inlandet.

4 Apr 2017
© 2024 Petra Hönig ● Design: MediaelxLegalPrivacyCookiesWeb Map
WhatsApp