Petra Hönig
Video Tours

Din Professional fastighetsmäklare på The Costa Blanca

Fastigheter till salu i Quesada Spanien

Fastigheter till salu i Quesada Spanien

Utlänningar köper 13% av bostäderna i Spanien

Köpare från andra länder köper i Spanien 56 600 bostäder per år, i genomsnitt 15 600 per kvartal.

Enligt fastighetsstatistik för Föreningens kansli för andra kvartalet, mellan april och juni, var 119 408 bostadsförsäljningar registrerade i fastighetsregistret, 10,7% mer än under samma kvartal 2016. Det är det högsta resultatet sedan 2011 och utgör en ökning med 5% jämfört med föregående kvartal. Under de senaste tolv månaderna har 429 624 transaktioner registrerats, vilket också är det högsta årliga resultatet för de senaste sex åren, med en årlig ökning med 11,9%.

Enligt användningsgraden presenterar nya bostäder kvartalsvis minskning med 2,07%, registrerar 20 065 försäljning och inköp. Huset som används är det högsta resultatet av de senaste tio åren, med 99 343 försäljning och 6,54% mer än föregående kvartal.

Vikten av inköp av utländskt bostadsområde var fortsatt stabil under andra kvartalet, med en andel på 13,1% av totalt köp och försäljning. Detta har resulterat i siffror kring 15 600 kvartalsförsäljningar. I kumulativa jämförelser mellan år och år uppnåddes 13,2% av utländska inköp, som var stabila vid rekordhöjningar, med siffror nära 56 600 årliga hemköp gjorda av utlänningar.

Den brittiska köparens vikt ökar trots Brexit.

Med nationalitet fortsätter brittmännen att leda rankningen med 14,9% av utländska köp, vilket ökar sin verksamhet från det historiska läget i det föregående kvartalet (14,5%) och stoppar den fortsatta nedgången de senaste kvartalen. Resten av nationaliteterna med största utländska inköp var franska (8,5%), tyskar (7,8%), belgare (6,4%), italienare (6,2%), svenskar %), Rumäner (5,4%), marockaner (4,3%) och kinesiska (4,1%). De första sex nationaliteterna står för hälften av de totala inköp av bostäder gjorda av utlänningar.

Petra Honig hjälper dig att hitta de bästa husen till salu i Quesada, Spanien.

Ta en titt på vår portfölj av fastigheter på Costa Blanca, där du hittar ett urval av oöverträffade hem i Ciudad Quesada, Villamartin, Orihuela Costa och Guardamar.

Vårt team av fastighetsmäklare talar flera språk, så vi kommer att kunna hjälpa dig med alla aspekter relaterade till försäljningen av ditt hem.

Från det ögonblick du kontaktar oss strävar vi efter att förstå dina preferenser för att ge dig de alternativ som bäst passar din budget och hjälper dig att maximera din investering. Vi är specialiserade på både återförsäljningsfastigheter och nybyggnation, av alla typer av budget, både inom områdena Costa Blanca och inlandet.

21 Sep 2017
© 2024 Petra Hönig ● Design: MediaelxLegalPrivacyCookiesWeb Map
WhatsApp