Petra Hönig
Video Tours

Din Professional fastighetsmäklare på The Costa Blanca

Ciudad Quesada Hus till salu

Ciudad Quesada Hus till salu

Ska jag köpa eller hyra egendom i Spanien?

Med tillkomsten av krisen och den spruckna fastighetsbubblan, många såg hyran som ett verkligt alternativ till den inteckning. Nu när återhämtningen är bevakad, är det värt att köpa?

Spanien, traditionellt ett land predisponerade för att köpa. Det har alltid varit tänkt att hyra är "kasta pengar". Av denna anledning har de flesta valt att investera de besparingar att köpa egendom, särskilt om det var ingen större skillnad mellan bolån och månadsinkomst.

Vad är det bästa alternativet?

Varken, det beror på behov och personliga förhållanden och situationen på bostadsmarknaden vid en given tidpunkt.

Vi måste ta hänsyn till både en semester som en inteckning innebär att ha en betydande mängd kontanter. När det gäller hyra för deponering och de första utgifter och inteckning för det belopp som inte finansieras konstitution och betalningar.

Det är också viktigt att fråga hur länge vi kommer att leva i fastigheten och analysera vad arbets- och ekonomiska framtidsutsikter är.

genomsnittliga hyran

Det genomsnittliga priset på hyresbostäder i Spanien ökade 3,1% under det första kvartalet, vilket placerade priset, till mars 2016 7,24 euro per kvadratmeter per månad.

År 2015 och började att höja hyran efter åtta års omfattande fallen. Och under det första kvartalet i år (2016) totalt 11 autonoma regioner har kunnat uppskatta ökningen.

Genomsnittliga priset på bostäder

Det genomsnittliga priset mars 2016 uppgick till 1,628 euro per kvadratmeter. Enligt INE i april totalt 23,607 inteckningar undertecknades med ett genomsnittligt belopp av 108,354 euro, en ökning med 24,6% jämfört med samma månad 2015.

7 Aug 2016
© 2024 Petra Hönig ● Design: MediaelxLegalPrivacyCookiesWeb Map
WhatsApp