Petra Hönig
Video Tours

Din Professional fastighetsmäklare på The Costa Blanca

Fastighetsförsäljningar Ciudad Quesada

Fastighetsförsäljningar Ciudad Quesada

Second Hand huspriserna sjönk med 0,1% i augusti i Spanien

Priset på begagnade bostäder i Spanien registrerat en minskning med 0,1% i augusti, jämfört med föregående månad, placera det genomsnittliga priset på 1,529 euro per kvadratmeter.

Denna nedgång i priset på begagnade bostäder registrerades trots att priserna ökar i 11 av Spaniens 17 regioner. Den största ökningen noterades på Kanarieöarna, där priserna steg med 1,6% jämfört med för en månad sedan, följt av Madrid (+ 0,9%) och Katalonien (+ 0,8%).

På Balearerna, steg priserna med 0,5%, medan i Murcia och Andalusien var ökningen 0,4%. Däremot var de största prissänkningar som är registrerade i Extremadura och Kantabrien (båda -1,7%), följt av Baskien (-0,4%) och Castilla y León (-0,3%).

Baskien har den dyraste fastighetsmarknaden.

Kvar på toppen av rankingen som den dyraste regionen i Spanien är Baskien, där det genomsnittliga priset för begagnade bostäder uppgick till 2,508 euro per kvadratmeter, följt av Madrid (2.372 euro / m2) och Balearerna (1922 euro / m2), medan de mest prisvärda regionerna är Castilla-La Mancha (904 euro / m2), Extremadura (919 euro / m2) och Murcia (1,010 euro / m2).

Omkring 25 av Spaniens provinser registreras positiva siffror i förhållande till andra sidan bostadspriserna under augusti månad, med priser ökade med 2,8% i Lerida, följt av: Girona (+ 2,5%); Las Palmas (+ 1,9%); Palencia (+ 1,8%); Santa Cruz de Tenerife, Cádiz och Tarragona (alla med + 1,2%).

De största nedgångarna skedde i Extremadura och Kantabrien.

Däremot de största nedgångarna var de som registrerats i Cáceres och Kantabrien (båda -1,7%), följt av Badajoz (-1,6%), Córdoba (-1,4%) Burgos och Teruel (båda -1,3%).

De baskiska provinserna Guipúzcoa och Vizcaya rankas åter som den dyraste provinser, med genomsnittliga priserna på 2,815 euro och 2,564 euro per kvadratmeter, respektive, följt av Madrid (2.372 euro) och Barcelona (2,146 euro).

Petra Hönig, fastighetsförsäljningar i Ciudad Quesada.

Ta en stund att bläddra igenom vårt unika sortiment av fastigheter, där du hittar den senaste och finaste urvalet av fastigheter i och runt Quesada, Villamartin, Orihuela Costa och Guardamar.

Vår erfarna flerspråkiga personal baserad i vår Quesada huvudkontor och Martin kontor på Costa Blanca kommer att kunna hjälpa dig med varje aspekt av din spanska fastighet köp.

I Petra Honig, från din första kontakt med oss vi kommer att sträva efter att identifiera dina behov och ge dig relevanta alternativ som faller inom din budget och kommer att hjälpa dig att hitta det bästa värdet för dina pengar som är tillgängliga när man köper en spansk egendom. Vi är specialiserade på både Följe och helt nya bostäder, som passar alla budgetar, både vid kusten i Costa Blanca och vidare i land.

2 Sep 2016
© 2024 Petra Hönig ● Design: MediaelxLegalPrivacyCookiesWeb Map
WhatsApp