Petra Hönig
Video Tours

Din Professional fastighetsmäklare på The Costa Blanca

Sälj din fastighet i Ciudad Quesada bekvämt och utan att oroa dig för någonting

ciudad quesada

Funderar du på att sälja din fastighet i Ciudad Quesada? Sälj din fastighet i Ciudad Quesada med Petra Hönig och du kommer att se att det är ditt bästa alternativ. Ciudad Quesada är ett mycket efterfrågat område av fastighetsmarknaden, både nationellt och internationellt. Det är en urbanisering som ligger i kommunen Rojales, i provinsen Alicante. Den har mer än 15 000 invånare, varav mer än 60% är utlänningar. Dess medelhavsklimat, dess tjänster, dess golfbana och dess närhet till havet gör det till en idealisk plats att bo eller tillbringa en semester.


Steg för att sälja en fastighet i Spanien

Att sälja en fastighet i Spanien är inte en lätt uppgift. Det krävs en rad steg, skatter och formaliteter som du måste vara medveten om och följa för att undvika juridiska eller skattemässiga problem. Dessa är de viktigaste:

  • Skaffa nota simple från fastighetsregistret. Detta är ett dokument som intygar äganderätten och inteckningar i fastigheten.
  • Skaffa ett energicertifikat. Detta visar fastighetens energieffektivitetsnivå.
  • Skaffa intyg om beboelighet. Detta är ett dokument som intygar att fastigheten uppfyller minimivillkoren för beboelighet.
  • Fastställ försäljningspriset. Du bör göra en marknadsundersökning och jämföra din bostad med andra liknande fastigheter i området. Du kan också anlita en professionell värderingsman.
  • Förbered fastigheten för försäljning. Det är tillrådligt att göra en grundlig rengöring, reparera eventuella skador, måla, avpersonifiera utrymmena och tillämpa home staging-tekniker för att göra det mer attraktivt.
  • Marknadsför fastigheten. Du kan publicera annonser på fastighetsportaler, sociala nätverk osv.
  • Förhandla om pris och villkor med intresserade köpare. Du måste vara villig att lyssna på erbjudanden och nå en överenskommelse som gynnar båda parter.
  • Skriv under avtalet om handpenning eller det privata köpekontraktet. Detta är ett dokument som innehåller uppgifter om parterna, det överenskomna priset, betalningssättet och villkoren för försäljningen. Det innebär också att köparen betalar en handpenning, som vanligtvis är 10 % av det totala priset.
  • Säg upp bolånet om du ännu inte har betalat det. Du måste be banken om ett intyg på nollsaldo och gå till notarien för att lyfta hypotekslånet. Kostnaderna beror på vilket avtal du undertecknade när du tog lånet.
  • Underteckna den offentliga handlingen inför en notarie. Detta är det sista och viktigaste steget, eftersom det innebär den faktiska ägarbytet. Du måste visa upp alla nödvändiga dokument och lämna över nycklarna till köparen.


Sälj din fastighet i Ciudad Quesada med Petra Hönig och upptäck fördelarna med att lita på en expert

Som du har sett är det inte en enkel process att sälja en fastighet i Spanien. Det kräver tid, pengar och kunskap om lagar och skatter. Av denna anledning är det bästa att ta hjälp av en fastighetsbyrå för att ge dig råd och följa dig genom hela processen. Lita på Petra Hönig och sälj din fastighet i Ciudad Quesada utan komplikationer. Vi har en lång erfarenhet inom sektorn och vi är specialiserade på den internationella kunden. Det här är några av de fördelar vi erbjuder dig:

  • Gratis och realistisk värdering av din fastighet, baserad på en marknadsundersökning och omfattande kunskap om området.
  • Vi tar hand om all nödvändig dokumentation för försäljningen, t.ex. nota simple, energicertifikat eller intyg om beboelighet.
  • Vi ger dig råd om hur du kan förbättra utseendet på din fastighet för att göra den mer attraktiv och öka dess värde.
  • Vi garanterar att din fastighet får stor spridning på de viktigaste fastighetsportalerna, samt på vår webbplats och våra sociala nätverk.
  • Vi har en portfölj av potentiella köpare, både nationella och utländska, som letar efter fastigheter i Ciudad Quesada.
  • Vi genomför besöken och förhandlingarna med köparna, försvarar dina intressen och letar efter bästa möjliga pris.
  • Vi följer med dig vid undertecknandet av kontraktet om allvarliga pengar eller det privata köpekontraktet och kontrollerar att allt är korrekt och att de överenskomna villkoren är uppfyllda.
  • Vi ger dig råd om de skatter du måste betala vid försäljning av din fastighet, t.ex. personlig inkomstskatt eller kommunal kapitalvinstskatt.
  • Vi följer med dig vid undertecknandet av den offentliga handlingen inför en notarie och ser till att allt görs i enlighet med lagen och att du får full betalning av det överenskomna priset.


Petra Hönig säljer din fastighet i Ciudad Quesada till bästa pris och på rekordtid

Sälj din fastighet i Ciudad Quesada med Petra Hönig och se fördelarna. Petra Hönig erbjuder dig en personlig, professionell och vänlig service, anpassad till dina behov och preferenser. Dess team består av flerspråkiga fastighetsexperter som kommer att ta hand om dig på ditt språk och svara på alla dina frågor.

Du kommer inte bara att spara tid, pengar och problem, utan du kommer också att vara säker på att få bästa möjliga pris för din fastighet. Och allt detta med den garanti och det förtroende som en ledande fastighetsbyrå ger.

Vad väntar du på? Kontakta Petra Hönig idag och sälj din fastighet i Ciudad Quesada.

- EMAIL: info@petrahonig.com

- Quesada kontor:

o Avda. de las Naciones, 18 A - Urb. Ciudad Quesada - 03170 Rojales

o (+34) 966 718 006 | (0044) 73 84 395 902

- Kontoret i El Raso:

o Centro Comercial Euro-Terra - Plaza de la Figuera 1- Local 7 - 03140 Guardamar del Segura

o +34 966 764 003

- La Marquesa Kontor:

o Calle Quesada Ballester, 105 - Urb. Ciudad Quesada - 03170 Rojales

o (+34) 965 326 218

Tveka inte längre och sälj din fastighet i Ciudad Quesada med Petra Hönig. Vi garanterar att du kommer att vara nöjd med resultatet.

16 Aug 2023
© 2024 Petra Hönig ● Design: MediaelxLegalPrivacyCookiesWeb Map
WhatsApp