Petra Hönig
Video Tours

Din Professional fastighetsmäklare på The Costa Blanca

Petra Honig Guide till att köpa en spanska egenskap.

Köp en egenskap

Våra engagerade team är här för att se till att köpa en egenskap i Spanien rakt fram och stress gratis. Vid Petra Honig kommer vi här att kunna hjälpa dig genom varje steg i processen som köper. Denna sida ger dig vissa pekare på vad du kan förvänta sig när man köper en egenskap i Spanien.

Det är viktigt att du förbereder de relevanta finanserna som gör att du kan vara i stånd att köpa din spanska drömmer egenskap när du kommer på den. Detta kommer inte bara att bestämma din budget men går också att vidta åtgärder för en egenskap när du hittar den.

När man tittar på fastigheter i Spanien, är det viktigt att ta hänsyn till de avgifter som inköp som är involverade.

Dessa avgifter uppgår vanligtvis till 10% av inköpspriset och omfattar följande:

* IVA 7% (spanska motsvarar moms)

Som skall betalas som en del av betalningen struktur eller på slutförandet av egenskapen som beskrivs i kontraktet (7% av det deklarerade värdet på egenskapen).

* Inskrivningsavgifter

Förbereder Escritura, registrera titeln.

* Mark registret avgifter

Att registrera egenskapen vid relevanta Mark Registry Office.

* Plus Valia

Skatt av stadshuset i enlighet med spanska lag, leverantören är skyldig att betala skatten Valia Plus. Men på nya egenskaper betalas av köparen.

* Överföring skatt

Spanska regeringen skatt på 0,5% av det deklarerade värdet på egenskapen på grund av registrering och dokumentation av Escritura.

Första stegen

När du har bestämt dig för en egenskap och ett pris har kommit överens om är det viktigt att reservera egenskapen (oftast krävs en 3.000 Euro insättning). När insättningen har betalats skall egenskapen tas ut på marknaden och det pris som fastställts.

Nästa steg är att upprätta ett avtal som kommer att ange en dag när egenskapen kommer att undertecknas för. Tillägg datum varierar naturligtvis efter individuella behov. Om tillägg datum är att vara längre än 2 veckor är det nödvändigt att betala återstoden av de 10% av inköpspriset som säkerhet.

Under denna tid kommer vi samarbeta med notarie/advokater och förbereda skrivbordsarbetet som krävs. På dagen för undertecknandet, kommer att båda parter vara närvarande vid notarie med deras advokater, tillsammans med en Petra Honig företrädare. Det är här där det återstående saldot kommer att betalas.

När kontrakt har undertecknats och fångeshandlingar utbyts, blir du officiellt den nya ägaren av fastigheten.

© 2022 Petra Hönig ● Design: MediaelxLegalPrivacyCookiesWeb Map